Vinterklar

Klar, parat – bag!

I går gennemgik jeg stort set alle supermarkedernes tilbudsaviser, der jo bare bliver længere og længere. – Dette sker ellers normalt aldrig, da vi heldigvis har et af de dersens “Reklamer, nej tak” skilt på postkassen. Men i går var det dog nødvendigt, da vi havde sat jagten ind på billige øl til barnedåben på næste søndag. – Det lykkedes med succes 🙂

Dog skete der, det at jeg fik øje på et tilbud på en røre/køkkenmaskine. Et så godt tilbud, at jeg bare måtte slå til – jeg har nemlig gået og luret længe på disse skønne maskiner, da jeg godt kunne tænke mig at bage mit eget brød og rugbrød – som en rigtig barselskvinde med overskud 🙂 Jeg styrtede derfor afsted og erhvervede vidunderet til røverpris.

I dag, søndag, stod så i bagningens tegn og det blev til både chokolade-banan muffins og gulerodsboller. Sidstnævnte har jeg begivet mig ud i en gang før, og de er virkelig lækre. – Men dengang var det jo uden røremaskine, og det er altså noget af en klistret, fedtet omgang og ikke midst er hele køkkenet jo nærmest fyldt med mel når jeg endelig er færdig. Med røremaskinen derimod, gik det bare så hurtigt og nemt at det er lige til at juble over 🙂 Jeg er så begejstret, at jeg har brugt det meste af aftenen på at google opskrifter på kager, brød, cremer mv. – det bliver en god (og nok lidt for sød) tid vi går i møde, i det lille hjem.

I skal ikke snydes for opskriften på gulerodsbollerne og et billede af det færdige resultat:

image

Ingredienser (til ca. 18 store boller:
250 gr. gulerødder
5 1/2 dl. vand
50 gr. gær (1 pakke)
2 spsk. olie
1 1/2 dl. solsikkekerner
1 kg. hvedemel
1/2 tsk. salt
1 æg
sesamfrø

Fremgangsmåde:

Riv gulerødderne groft (eller hak dem fint). Opløs gæren i ca. 2 dl. af vandet, der skal være lunken. Alle ingredienserne blandes herefter sammen og æltes godt. Dejen skal herefter hæve et lunt sted og tildækket med et viskestykke i ca. 1 time. Herefter formes dejen til boller på bageplader og hæver tildækket i ca. 20 min.
Til sidst pensles bollerne på begge sider med æg og der strøs sesam-frø over. Bollerne bages 20 min. i ovnen ved 210 grader – Så er der serveret!

 

 

 

 

Apropos indlægget forleden dag om min indkøbte ammepude: Det fungerer som en drøm 🙂 Faktisk så godt, at jeg netop i skrivende stund er midt i gang med en amning. Se det kalder jeg multitasking!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinterklar