Nips på altanen

Kaffe til én – og hjemmelavet knækbrød

Der har været lidt stilhed på bloggen de sidste par dage – det skyldes primært travlhed med barnedåben i søndags, men nu er jeg ved at være ovenpå igen – og der har stablet sig en masse gode indlæg op, som jeg vil prøve at få skrevet de næste par dage.

Min kæreste og jeg har længe talt om (som de kaffedrikkere vi er), at vi burde købe/ønske os en kaffemølle og en stempelkande – da kaffen bare er en tak bedre. Alt det kom jeg lige i tanke om, da jeg osede lidt i imerco i går. Så jeg købte en bodum kaffemølle og en mini-stempelkande til 3 kopper (små kopper har jeg konstateret, det svarer ca. til 1,5 kop i min størrelse :)) Men det er jo genialt til sådan en barselskvinde som mig, så jeg kan lave lækker kaffe uden at skulle lave en hel kande.
I dag skulle den stå sin prøve, efter anskaffelse af økologiske Peter Larsen kaffebønner – og jeg fremfandt også en gammel mælkeskummer jeg engang har kæbt i ikea (tror jeg nok) – og voila en kop kaffe alá cafe latte blev fremtryllet, MUMS! Nu ønsker vi (læs: jeg) os bare en stor stempelkande – når der kommer uventede, såvel som ventede gæster og en bodum termo/stempelkop.
image
image
Når jeg nu alligevel havde forvildet mig ud i køkkenet og det stadig kilder lidt i fingrene for at bruge den nye røremaskine, fik jeg endelig afprøvet en opskrift på hjemmelavet knækbrød, som jeg længe har villet lave. Det er helt åndssvagt, at jeg ikke har fået det lavet tidligere da det er nemmere end nemt! Det sværeste er, at huske at købe de forskellige korn og kerner der skal i. Men når man så har alle de forskellige sorter hjemme, er der til maaaaange portioner. oooog hold nu kaje, de er lækre – så kom i gang derude 🙂
image
image
Ingredienser (til 2 bradepander):
1 dl. havregryn
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
1 dl. sesamfrø
3,5 dl. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2,5 tsk. salt
2 dl. vand
1,25 dl. olie

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt derefter vand og olie og rør godt rundt til dejen er ensartet, og ja den skal være godt klistret.
Tag halvdelen af dejen og læg den på et stykke bagepapir, læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen flad mellem de to stykker bagepapir.
Læg det herefter op på en bageplade og fjern det øverste stykke bagepapir, drys herefter lidt salt over den udrullede dej. Skær dejen med en pizzaskærer eller kniv i de ønskede størrelser.
Gentag med den anden halvdel af dejen.
Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader i 15 min. – VOILA!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nips på altanen