Det sørme, det sandt ....

Bananmuffins med chokoladeovertræk

Muffins er et fantastisk valg af kage, når man skal bruge det til lidt af hvert 🙂 Derfor bagte jeg en omgang i weekenden, så der både var til lørdags hygge (der blev nydt sammen med en gang irish coffee – Yummy) og til at tage med hjem til gode venner til søndags frokost 🙂

Jeg er ikke så meget for den almindelige “plain” muffin, så har eksperimenteret lidt med banan-versionen og indtil videre er dette altså vinderen.

Det skal du bruge:

Bananer: 3
Sukker: 150 gram
Æg: 2 store eller 3 små/mellemstore
Mel: 125 gram
Bagepulver: 1 tsk.
Vanillesukker: 1 tsk.
Smør: 140 gram
Mørk chokolade: 180 gram
Piskefløde: 4 spsk.
Mandler: en lille håndfuld

Sådan gør du:

Tænd ovnen på ca. 170 grader
Tag 100 gram af smørret og smelt det i en gryde
Tag mel og bagepulver og bland det godt sammen i en skål
Æg, sukker og vanillesukker pisket godt igennem i en anden skål, til det bliver let luftigt
Vend skiftevis en smule af melen og smørret i æggeblandingen
Banaerne moses med en gaffel og blandes i dejen
Fordel dejen i muffinsforme (jeg fik ca. 12 stk. ud af dejen)
Bag dem midt i ovnen i ca. 30-35 min. – lad dem herefter køle af på en rist

Chokoladeovertræk:
Når kagerne har kølet af i et stykke tid laves chokoladeovertrækket.

Chokoladen og resten af smørret smeltes sammen i en gryde, ved lav varme
Gryden tages af blusset når det hele er smeltet og fløden tilsættes under let omrøring
Lad blandingen køle lidt af og rør derefter godt rundt igen
Smør chokoladen på dine muffins i et tyndt, men dækkende lag på toppen og siderne.
Put mandlerne i en blender og blend kortvarigt
Strø herefter mandlerne udover kagerne

Lad herefter kagerne køle godt, så chokoladen stivner. Evt. i køleskab.

Jeg fik desværre ikke taget et billede af det endelige resultat, før de var pist borte. Så I må nøjes med et billede af de vigtigste ingredienser 🙂

Bananmuffins

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det sørme, det sandt ....