Tip: Favorit barselscaféen

Praise the Cheesecake

Jeg EEELSKER cheesecake, det kan ikke siges nok gange: Jeg elsker cheesecake! Det er en af de mest fantastiske kager, i hele kageverdenen og så kan den varieres på så mange forskellige måder, at mine tænder løber i vand bare ved tanken.

Dette er dog første gang jeg selv har givet mig i kast med cheesecake-projektet, og selvom jeg en del gange tvivlede på udfaldet undervejs i processen, må jeg sige at den smagte fantastisk, og gjorde det meget svært at stoppe efter et stykke 🙂

Det er til min store overraskelse en super nem og hurtig kage at lave. Den skal dog have ret lang tid på køl efter, at den er lavet – men det gør den kun ideel til et middagsselskab hvor man kan lave den aftenen før. Så skal man bare skære den ud og anrette med frugter eller kompot som jeg har gjort.

image

Det skal du bruge:

Kiksebund:
Digestive: 200 gram
Smør: 75 gram

Ostelag:
Æg: 2 stk.
Vanillesukker: 1½ tsk.
Flødeost: 400 gram (jeg brugte Philadelphia Original)
Sukker: 100 gram

Creme-fraiche lag:
Creme Fraiche 38%: Ca. 4 ½ dl.
Vanillesukker: 1½ tsk.
Sukker: 50 gram

Jordbærkompot:
Frosne Jordbær: En lille håndfuld
Vand: ½ dl.
Sukker: 1 tsk.
Vanillesukker: ½ tsk.

Sådan gør du:

Smelt smørret i en gryde
Mens smørret smelter puttes alle kiksene i en pose og de knuses til fine med en kagerulle, kødhammer eller de bare næver – jeg brugte sidstnævnte
Tilsæt de knuste kiks til det smeltede smør og rør godt rundt
Fordel massen i bunden af en smurt springform
Bland alle ingredienserne til ostelaget og pisk det godt sammen til det er ensartet og glat
Fordel ostemassen oven på kiksebunden og sæt den i den forvarmede ovn (190 grader alm. ovn) i ca. 20-25 min. Det er vigtigt at overfladen er helt stivnet.
Tag den ud og lad den køle af på køkkenbordet i 20-25 min. (lad ovnen være tændt)
Bland alle ingredienserne til creme-fraiche laget godt sammen
Fordel massen oven på det stivnede ostelag og glat overfladen ud.
Sæt kagen tilbage i ovnen i ca. 10 min.
Tag kagen af og lad den køle af, hvorefter den sættes direkte i køleskabet i formen i min. 10 timer og gerne længere.

Da jeg skulle servere den lavede jeg en jordbærkompot til. Denne laves ved at blande alle de angivne ingredienser i en gryde og røre rundt under opvarmning, og til sidst blendes massen med en stavblender.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: Favorit barselscaféen